streda 4. marca 2015

Kapor na mlynársky spôsob

ryba je pomerne hladné jedlo a tak keď chcem nakŕmiť chlapov a nestáť tri hodiny pri sporáku musím vymyslieť nejakú veľkú prílohu ktorá ich zasýti... a toto bola dobrá voľba, cestoviny so zeleninou ako príloha zasýtia a rybka je už len tou povestnou čerešničkou na torte...dnes som mala k obedu dvoch stravníkov, môjho muža a zaťka a pochvaľovali si, ryba bola šťavnatá a príloha  mierne pálivá...





Čo budeme potrebovať:

podkovičky kapra
údenú slaninku
čerstvé šampiňóny
1 zelenú papriku
2-3 paradajky
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku pálivej mletej papriky
1 lyžičku sladkej mletej papriky
soľ
kmín
2-3 lyžice kyslej smotany
cestoviny



uvaríme cestoviny
 
slaninu nakrájame na kocky a opražíme, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme ju, pridáme nadrobno posekaný cesnak,
červenú pálivú a sladkú mletú papriku, chvíľu prehrievame a potom podlejeme vodou, pridáme čerstvé šampiňóny, papriku nakrájanú na pásiky a nakrájanú paradajku, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme až do zmäknutia
odstavíme, pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany, zamiešame a už nevaríme


podkovičky kapra umyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladkej múke do ktorej pridáme trochu papriky a mletej rasce
kapra prudko opražíme na masti (oleji) a odložíme

do zapekacej misy dáme cestoviny a dusenú zeleninu a dobre premiešame
na vrch poukladáme osmažené podkovičky kapra
vrch potrieme kyslou smotanou s trochou mletej papriky
zapekáme v horúcej rúre asi 10 minút

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára