piatok, 13. novembra 2015

Čo som dnes varila: Granadír

dnes bola u nás na obed úplná klasika - grandír... toto jedlo milujeme, len má jednu chybu, neviem ho spraviť v malom hrnci, snažím sa, ale vždy to skončí tak, že ho navarím plný vangel :-) našťastie zastavili sa deti a tak sme sa granadírom napchávali všetci od najmenšej Julinky až po dedka... Jerguš síce vyhlásil, že on také neľúbi ale keď zistil, že je k tomu aj kyslá uhorka, spráskal plnú 
misku...






Na granadír potrebujeme len zopár surovín:
zemiaky uvarené v šupke
uvarené fliačky
cibuľu 
červenú mletú papriku
soľ
mleté čierne korenie

ja granadír robím takto: 
zemiaky uvarené v šupke ošúpem a nakrájam - pretlačím cez kolečko ako na šalát
v druhom hrnci uvarím cestoviny... 
veľa cibule nakrájam na drobno a na masti dusím tak dlho až je cibuľa mäkká, pridám dosť veľa mletej červenej papriky, kratučko popražím, pridám scedenú cestovinu a nakrájané zemiaky... zamiešam, osolím, okorením a je hotovo
zásadne najlepšia príloha je kyslá uhorka ja som ale spravila aj zeleninový šalát, mala som doma hlávku ľadového šalátu ktorý bolo treba minúť a veru šalát sa zjedol všetok 

ja som sa napratala tak, že som ledva fučala, deti pochválili, vnúčatá sa napapali a muž keď prišiel domov a dojedol už len vykrikoval, že sa nevládze hýbať... takže dobre bolo :-)

2 komentáre:

  1. To dělávala moje babička a já si teď vzpomněla,tak hurá hned udělám.Děkuji Marie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ... veru naše babičky vedeli čo je dobré, jednoduché ale dobré :-)

      Odstrániť