13 novembra 2015

Granadír

dnes bola u nás na obed úplná klasika - grandír... toto jedlo milujeme, len má jednu chybu, neviem ho spraviť v malom hrnci, snažím sa, ale vždy to skončí tak, že ho navarím plný vangel :-) 
našťastie zastavili sa deti a tak sme sa granadírom napchávali všetci od najmenšej Julinky až po dedka... Jerguš síce vyhlásil, že on také neľúbi ale keď zistil, že je k tomu aj kyslá uhorka, spráskal plnú misku...





Na granadír potrebujeme len zopár surovín:
zemiaky uvarené v šupke
uvarené fliačky
cibuľu 
červenú mletú papriku
soľ
mleté čierne korenie

ja granadír robím takto: 
zemiaky uvarené v šupke ošúpem a nakrájam - pretlačím cez kolečko ako na šalát
v druhom hrnci uvarím cestoviny... 
veľa cibule nakrájam na drobno a na masti dusím tak dlho až je cibuľa mäkká, pridám dosť veľa mletej červenej papriky, kratučko popražím, pridám scedenú cestovinu a nakrájané zemiaky... zamiešam, osolím, okorením a je hotovo
zásadne najlepšia príloha je kyslá uhorka ja som ale spravila aj zeleninový šalát, mala som doma hlávku ľadového šalátu ktorý bolo treba minúť a veru šalát sa zjedol všetok 

ja som sa napratala tak, že som ledva fučala, deti pochválili, vnúčatá sa napapali a muž keď prišiel domov a dojedol už len vykrikoval, že sa nevládze hýbať... takže dobre bolo :-)

4 komentáre:

  1. To dělávala moje babička a já si teď vzpomněla,tak hurá hned udělám.Děkuji Marie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ... veru naše babičky vedeli čo je dobré, jednoduché ale dobré :-)

      Odstrániť
  2. Aj my máme radi granadír. Robím ho úplne rovnako, len pokrájané zemiaky ešte podusím tou tlačkou na pyré...i keď nie celkom na padrť :-) Fakt je to dobré jednoduché jedlo, šalát k tomu pasuje vynikajúco a uhorky tiež. Mňam, celkom si mi narobila chute :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a vieš, že aj mne si narobila chute, už som dávno nerobila :)

      Odstrániť