streda 4. októbra 2017

Krémová tekvicová polievka a cviklové čipsy


Polievka z tekvice hokaido je v mojej kuchyni celkom bežný recept, ale musím sa priznať, že tekvicu ako takú používam iba zopár posledných rokov. Vďačím zato práve tekvici hokaidó a polievke z nej. Bola to láska na prvý pohľad a milujem ju dodnes. Dnes som ju varila trochu netradične s cviklovými čipsami.






Čo budeme potrebovať:
tekvicu hokaidó
1 väčší zemiak
cibuľu
cesnak
zázvor
vodu alebo vývar
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
kúsok zázvoru
petržlenovú vňať


Tekvicu umyjeme, prekrojíme, dužinu vydlabeme a nakrájame na kocky. Hokaidó nešúpeme, po uvarení šupka zmäkne, len ak treba orežeme drobné odery. Kúsok tekvice si odložíme.

Všetku zeleninu očistíme, nakrájame a spolu s tekvicou ju dáme variť. Vody alebo vývaru nedávame veľa, len toľko aby bola zelenina zaliata. Osolíme, okoreníme. 
Keď je zelenina mäkká rozmixujeme ju na jemno, pridáme nastrúhaný zázvor, premixujeme, ak je moc hustá zriedime vodou alebo vývarom. Necháme prejsť varom a môžeme podávať. 
Kúsok tekvice ktorý sme si odložili nakrájame na celkom malé kocky. Kocky osolíme, okoreníme a na olivovom oleji opečieme.
Polievku podávame s opečenými tekvicovými kockami, cviklovými čipsami, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme bazalkou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára