23 mája 2018

Kapustová polievka s krúpkami


Keď môj muž prvý krát uvaril túto polievku hneď som si ju zamilovala. Uvaril ju tak, ako ju varila ešte jeho mama. 


Aj keď sa to nezdá, polievka je ako stvorená na letné horúce dni. Je osviežujúca a veľmi sýta. 

Môžete ju uvariť len ako jednoduchú polievku alebo ju vylepšiť klobáskou. To už záleží na vás čomu dáte prednosť. U nás klobáska musí byť.










Čo budeme potrebovať:
malú hlávku kapusty
2 menšie cibule
cesnak
2-3 lyžice jačmenných krúpov
soľ, rascu, mleté čierne korenie
majoránku
červenú mletú papriku
ocot, cukor
masť alebo olej
slaninku
klobásku údenú, vhodnú na varenie



Najskôr si pripravíme základ. 

Obyčajnú slaninu nakrájame na drobnejšie kocky a rozškvaríme ju na troche masti. Pridáme nakrájanú cibuľu a o chvíľu aj klobásku nakrájanú na kolieska. 

Keď si klobáska pustí šťavu pridáme nakrájanú kapustu.
Krúpky na sitku dobre opláchneme a pridáme ku kapuste. Chvíľku miešame a potom zalejeme vriacou vodou.

Opatrne osolíme, okoreníme, ochutnávame pretože každá klobáska ochutí polievku inak.

Polievku varíme pokiaľ nie sú krúpky uvarené, asi 30 minút. 
Krúpky dávajte opatrne, pretože veľmi naberú na objeme.
Na záver ochutíme octom, cukrom, cesnakom, majoránkou a červenou paprikou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára