sobota 26. mája 2018

Šalát s avokádom

Takýto zeleninový obed určite prospeje každému. A ten komu je zelenina málo môže si pridať grilované kuracie prsia, prípadne iné mäso.
Takýto šalát môžete jesť samotný, alebo s bagetou, alebo ako prílohu k mäsu.
Ja som ho zjedla na posedenie sama, ani mužovi sa neušlo. Nie, že by si sťažoval :) 







Čo budeme potrebovať:
ľadový šalát
špenátové listy
avokádo
vajcia uvarené na tvrdo
paradajku
mladú cibuľku
pár kvapiek citrónu
olivový olej
ocot balsamico
soľ
mleté čierne korenie

bazalku alebo iné čerstvé bylinky

Príprava šalátu je veľmi jednoduchá záležitosť.
Najskôr si uvaríme vajíčka na tvrdo.
Šalát umyjeme a natrháme rovno do misky na drobnejšie kúsky.
Pridáme mladé lístky špenátu, mne rastie na balkóne v hrantíku.
Paradajku prekrojíme, vydlabeme a pevnú časť nakrájame na kocky.
Avokádo prekrojíme, lyžicou vydlabeme zo šupky a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónom aby nezhnedlo.
Pridáme nakrájanú cibuľku.
Šalát posolíme, okoreníme, výdatne zalejeme olivovým olejom a jemne pokvapkáme balsamicom. Zamiešame a ochutnáme. Ak sa vám stane to čo mne, že to preženiete s octom, vymiešajte v troške vody med alebo trstinový cukor a vylejte na šalát.
Hotový šalát ozdobte uvareným vajíčkom, bazalkou, petrželkou alebo cíbikmi. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára