A zas tá cuketa!!!
Tento rok rodia cukety tak, že neviem čo s nimi. Snažím sa ich zakomponovať pomaly do každého jedla. Nie vždy sa mi to podarí, ale táto kombinácia bola výborná.
A nielenže bola dobrá chuťovo ale aj vizuálne bola zaujímavá. A to sa mi páči.
V názve som dala kuracie mäso ako posledné, to preto, lebo halušky s omáčkou sú výborné aj bez mäsa.
V názve som dala kuracie mäso ako posledné, to preto, lebo halušky s omáčkou sú výborné aj bez mäsa.
Čo budeme potrebovať na omáčku:
mladú cuketu
sladkú smotanu
syr Niva alebo hocijaký iný syr
cesnak
čierne korenie, soľ
Cuketu postrúhame na jemno aj so šupkou a na oleji chvíľu restujeme. Pridáme trochu sladkej smotany a povaríme. Pridáme syr a necháme ho rozpustiť. Ak je omáčka moc hustá pridáme smotanu alebo mlieko. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, okoreníme a osolíme podľa chuti.
Čo budeme potrebovať na halušky:
polohrubú múku
vajce
špenát
soľ
Ja pripravujem halušky od oka. Ak nemáte skúsenosti tak dajte na jeden hrnček múky jedno vajce a trochu soli.
Ak použijete čerstvý špenát musíte ho spariť a rozmixovať. Ak použijete mrazený špenát stačí ho v miske nechať rozmraziť, nemusíte ho nechať stiecť pretože do halušiek aj tak treba veľa vody.
Ak použijete čerstvý špenát musíte ho spariť a rozmixovať. Ak použijete mrazený špenát stačí ho v miske nechať rozmraziť, nemusíte ho nechať stiecť pretože do halušiek aj tak treba veľa vody.
Do misky dáme múku, vajce, špenát a soľ. Prilejeme vodu a miešame. Vodu prilievame postupne až nám vznikne redšie cesto.
Cesto necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom v osolenej vriacej vode uvaríme halušky. Ja ich robím cez haluškovač, je to jednoduché a hlavne rýchle.
Uvarené halušky scedíme, nepreplachujeme, ale hneď ich vložíme do omáčky a premiešame.
Čo budeme potrebovať na kuracie prsia:
kuracie prsia
soľ
čerstvé bylinky - oregáno, tymián, bazalku
Príprava kuracích pŕs je veľmi jednoduchá. Kuracie prsia pokvapkáme olejom a obalíme v posekaných bylinkách. necháme asi 30 minút odpočívať, nie v chladničke a potom prudko orestujeme na oleji. Ak máte ozaj rozpálený olej, bylinky vám nezhoria ale sa upečú a sú veľmi dobré. Samozrejme nesmiete prsia piecť ale len restovať 2-3 minúty z každej strany. Potom zakryte alobalom a dajte na teplé miesto napríklad do rúry asi na 20 minút.
Kuracie prsia s chrumkavými restovanými bylinkami podávame so špenátovými haluškami a cuketovo-syrovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára