utorok 17. júla 2018

Tekvicové halušky, bryndzová omáčka a grilované kuracie prsia

Priniesla som si zo záhrady prvú hokkaido tekvicu. Možno by ešte zniesla týždeň na koreni, ale neodolala som.
Z polovice som urobila halušky, k haluškám bryndzovú omáčku a mužovi grilované kuracie prsia.
A výsledok bolo jedlo nielen krásne, také slniečkové, ale aj neskutočne dobré. Nevedeli sme sa dojesť a veru už sa nám fakt veľmi dávno nestalo aby sme všetko čo navarím zjedli hneď na obed. Stále sme si dokladali až nič neostalo.





Čo budeme potrebovať:
na halušky:
1 šálku pyré z tekvice Hokkaido
1 šálku polohrubej múky
vajce
soľ
na omáčku:
kyslú smotanu
bryndzu
a ešte:
kuracie prsia
soľ, korenie, olej
opražená slaninka pokrájaná na kocky 
petržlenovú vňať


Tekvicu prekrojíme, vydlabeme a nakrájame. Hokaiddo sa nešúpe, stačí ju dobre umyť a prípadné oderky odrezať. Po uvarení je šupka úplne mäkká. Tekvicu dáme do hrnca, podlejeme trochou vody, osolíme a dáme variť asi 10-15 minút. Necháme vychladnúť, vodu nevylievame. Tekvicu rozmixujeme aj s vodou v ktorej sa varila.


K rozmixovanej tekvici pridáme polohrubú múku, vajíčko, soľ a zamiešame.  Postupne  pridáme toľko vody aby vzniklo polotuhé haluškové cesto.



Halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode. Ja používam haluškovač. Je to rýchlovka a halušky sú akoby ich jedna mater mala :)



Omáčku pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho. Kyslú smotanu dáme na panvicu a prehrejeme. Odstavíme z ohňa a pridáme bryndzu, už nevaríme len miešame pokiaľ sa bryndza nerozpustí. Omáčku nie je potrebné dochucovať aby sme neprebili špecifickú chuť bryndze.



Do hotovej omáčky pridáme halušky a premiešame. Vrch posypeme opraženou slaninkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
A môžeme si pochutnať na fantastických haluškách, samotné halušky z hokkaido majú sladkastú chuť a bryndza sa k nim perfektne hodí.

K haluškám a omáčke som ešte pripravila grilované kuracie mäso pre môjho muža.
Mäso som nakrájala na hrubšie pásiky, prudko opiekla, posolila, okorenila a dala do trúby zapiecť pod gril.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára