03 februára 2019

Restovaná bravčová pečeň s jablkami

Bravčovú pečeň mám veľmi rada, takú dusenú na cibuľke. Určite to poznáte.
Práve takú som dnes robila. Veľa cibule, veľa šťavy. Bude aj na večeru len tak s kyslou uhorkou a chlebom.
Ale pre seba som spravila restovanú s jablkami a čučoriedkami. 
Je to vynikajúca rýchlovka hotová za pár minút a s pečenými zemiakmi veľká dobrota. 







Čo budeme potrebovať:

bravčovú pečeň
cibuľu
obyčajnú slaninu
jablká
čučoriedky
soľ
mleté čierne korenie
rascu celú







Pečeň nakrájame na hrubšie plátky.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky.
Slaninu nakrájame na menšie plátky.
Jablká aj so šupkou nakrájame na hrubšie kolieska. Jadro vykrojíme.

Obyčajnú slaninu, nie prerastenú, vyškvaríme na panvici, pridáme cibuľu a celú rascu. Miešame aby sa cibuľa nespálila. Keď je cibuľa do červena odsunieme ju na kraj panvice, pridáme pečeň a prudko ju restujeme z oboch strán iba pár minút. Orestovanú pečeň osolíme, okoreníme a presunieme ju na tanier do tepla. Vo výpeku orestujeme kolieska jabĺk. 


Keď sú jablká opečené, pečeň vrátime naspäť, prehrejeme a môžeme podávať. Celé restovanie trvá asi 10 minút.
Podávame s čučoriedkami a pečenými zemiakmi.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára