Uvariť takéto jedlo sa oplatí ak čakáte veľkú návštevu. Je to jedlo z jedného hrnca - pekáča a urobiť naraz ho môžete aj s troch kilogramov mäsa. A s tým už nakŕmite slušný počet ľudí.
A ak všetko nezjete na obed, po vychladnutí sa dá krájať na tenké plátky ktoré krásne vyniknú na tanieri so studeným pohostením.
Čo budeme potrebovať:
asi 1 kg bravčového karé
na potieranie:
2-3 lyžice oleja
soľ
mleté čierne korenie
pretlačený cesnak
plátkový alebo nastrúhaný syr
na omeletu:
5-6 vajec
mäkkú salámu, šunku alebo inú údeninu
červenú, žltú papriku
mladú zelenú cibuľku, pažítku
mladé listy špenátu alebo mangoldu
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
Omeleta:
Ak budete mäso robiť pre menší počet ľudí, tak ako ja a použijete menší pekáčik, misu z jenského skla a pod., urobte jednu omeletu na veľký plech. Ak budete piecť pre veľa ľudí musíte urobiť omelety na dvoch plechoch, čiže aspoň s 10 vajec.
Najskôr si nakrájame všetku zeleninu a údeninu. Ja som použila červenú papriku nakrájanú na menšie kocky, mäkkú salámu nakrájanú na kocky, mangold, mladú cibuľku, pažítku a petrželku nasekanú na drobno.
Vajíčka dobre rozmiešame metličkou, osolíme a okoreníme.
Papier na pečenie potrieme olejom a vystelieme ním plech, naň vylejeme vaječnú zmes a posypeme pripravenou zeleninou a údeninou. Zelenina nemusí byť zaliata. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C asi na 10 - 15 minút. Hotovú omeletu necháme vychladnúť.
Mäso si nakrájame na menšie alebo väčšie plátky tak ako sa nám dá. Mäso naklepeme.
Do misky si nalejeme 2-3 lyžice oleja, pridáme pretlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie.
Vhodný hlboký pekáč vystelieme alobalom a spodok natrieme ochuteným olejom. Uložíme vrstvu mäsa a potrieme ho ochuteným olejom. Na mäso dáme omeletu a zakryjeme plátkami syra. Tieto tri vrstvy opakujeme. Nezabudneme mäso potierať cesnakovým olejom. Ukončíme vrstvou mäsa.
Mäso zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi na 60 minút.
Potom odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Nám zostalo aj na druhý deň a na studeno bolo práve tak dobré ako teplé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára