26 júna 2022

Nepečené jablkové rezy


Nepečené zákusky majú veľa výhod. Dajú sa pripraviť veľmi rýchlo a z toho čo máme doma. Ani návod na prípravu nie je nutný. A ak ho pekne ozdobíte môžete s ním pohostiť aj návštevu.














Čo budeme potrebovať:

dlhé cukrárenské piškóty

jablká 
cukor kryštálový
cukor vanilkový
škoricu mletú
Zlatý klas
kakao

na ozdobu:
kyslú smotanu
kakao

Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov a nakrájame na drobnejšie. Podlejeme troškou vody, pridáme 1-2 lyžice cukru a dusíme pod pokrievkou až sú jablká celkom rozvarené.
Pridáme vanilkový cukor a škoricu. Pomocou pučítka na zemiaky jablká rozmačkáme na kašu. 
V troche vody rozmiešame Zlatý klas a vylejeme ho na jablkovú kašu. Stále miešame až do zhustnutia.
Teraz by sme mali jablkové pyré ochutnať a prípadne dosladiť,alebo okyseliť citrónom podľa toho aké jablká sme použili.
Ja som robila zo štyroch veľkých jabĺk a použila som jeden Zlatý klas a 2 lyžice cukru.





Vhodnú nádobu vystelieme potravinárskou fóliou a na dno uložíme piškóty. Na piškóty navrstvíme polovicu jablkového pyré a uložíme druhú vrstvu piškót.


Do druhej polovice jablkového pyré primiešame 1-2 lyžice kakaa, alebo Granka. 
Ak pyré moc zhustne pridajte 1-2 lyžice horúcej vody a dobre premiešajte.
Kakaovú hmotu navrstvíme na piškóty a navrch dáme poslednú vrstvu piškót.

Uložíme do chladu na 2-3 hodiny.



Keď koláčik stuhne vyklopíme ho a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. 

Na potretie: kyslú smotanu a vanilkový cukor vymiešame, polovicu natrieme na koláč. Do druhej polovice primiešame kakao a natrieme na koláč tak, že lyžicou robíme mramorový vzor.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára