A teraz na Veľkú noc je pekným a netradičným spestrením sviatočného stola.
Špenátové cesto:
450g špenát
50g múka polohrubá
2 vajcia
50g maslo
2-3 strúčiky cesnaku
1/4 lyžičky prášku do pečiva soľ
Plnka:
400g tvaroh alebo bryndza
150g maslo
soľ
pažítka
Poďme variť:
Čerstvý špenát umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme chvíľu postáť, prelejeme studenou vodou, scedíme a špenát rozmixujeme.
Ak použijeme mrazený špenát, necháme ho rozmraziť a dobre z neho vytlačíme vodu.
Vajíčka rozklepneme oddelíme žĺtka a z bielkov ušľaháme sneh. Do scedeného špenátu pridáme žĺtka, pretlačený cesnak, zmäknuté maslo a
múku zmiešanú s práškom do pečiva. Osolíme. Nakoniec zľahka vmiešame
sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme na plech, na pečiaci papier
a dáme piecť na 180°C asi na 12-15 minút.
Cesto necháme mierne vychladnúť, obrátime ho a stiahneme papier.
Celkom vychladnuté cesto nakrájame na štyri časti
miesto tvarohu môžeme použiť bryndzu
jednotlivé pláty natrieme plnkou, trochu plnky si odložíme
a dáme do chladničky odležať, najlepšie cez noc
Potom celý rez potrieme zvyškom plnky
ozdobíme šalátom, reďkvičkou, pažítkou
Podávame nakrájané na rezy samostatne alebo ako prílohu k studenému mäsu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára