Keď už je sezóna medvedieho cesnaku treba ju naplno využiť. Robila som pesto z medvedieho cesnaku a to som použila na prípravu plnky na naplnenie kuracích stehien.
2.4.2017
Čo budeme potrebovať:
kuracie stehná celé
slaninu
soľ, korenie
na plnku:
3 rožky
2 krajce staršieho chleba
mlieko
3 vajcia
soľ
drvenú rascu, majorán
petrželku
sušené paradajky naložené v oleji
a pesto z medvedieho cesnaku
starší chlieb a rožky nakrájame na kocky, polejeme mliekom len toľko aby nasiakli, pridáme vajíčka, soľ a korenie, zamiešame
Recept na pesto z medvedieho cesnaku nájdete tu
Recept na sušené paradajky naložené v oleji nájdete tu
ja som si potom odobrala časť plnky a pridala som 3 veľké lyžice pesta z medvedieho cesnaku a niekoľko plátkov sušených rajčín nakrájaných na drobno
do zbytku plnky som pridala kuraciu pečienku a spravila som klasickú pečienkovú plnku
dala som ju na pekáčik a zvrchu som vtlačila kuracie krídelká
stehná sa piekli s plnkou s medvedieho cesnaku a krídelká s pečienkovou plnkou
kuracie stehná najskôr vykostíme, vyrežeme vrchnú kosť, treba dať pozor aby sme neprerezali mäso a kožu
keď vyrežeme vrchnú kosť vznikne nám kapsa ktorú naplníme plnkou a zašijeme
stehná neplníme príliš natesno, mohli by pri pečení popraskať
netreba ich ani veľmi dochucovať, plnka je pikantná a mäso pri pečení ochutí hlavne zvnútra, preto som stehná len zvonku osolila
aby neboli stehná suché obalila som ich do slaninky
piekla som na 220°C asi 45 minút zakryté a potom som už len odokryté nechala zapiecť
takto pripravené stehienka majú nielen výbornú chuť ale sa aj výborne servírujú vďaka vyrezanej kosti
Tak toto je veľmi dobrý nápad. Vôbec ma to takto nenapadlo. Ďakujem za tip! Super recept!
OdpovedaťOdstrániťďakujem, ja takéto stehná robím rada, plnka sa dá použiť akákoľvek a vždy je dobré aj pekné
Odstrániťtieto boli moje prvé:
http://ovarenizivoteatak.blogspot.sk/2013/05/plnene-kuracie-stehna.html#more