
Čo budeme potrebovať:
2 mladé cukety, asi tak 500g
2-3 paradajky
1 cibuľa
4-5 strúčikov cesnaku
1 nožička ostrej klobásy
2 lyžice oleja
3 vajcia
100g tvrdý syr
150g múka hladká
50g ovsené vločky
1 prášok do pečiva
soľ, mleté čierne korenie, rasca, bylinky
Príprava tohto koláča je veľmi jednoduchá - ako prvé si nakrájame klobásku na malé kocky a na troche oleja ju osmažíme a začneme si chystať ostatné suroviny.
Cuketu si postrúhame na hrubšie, cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, syr nastrúhame, bylinky, petržlenovú vňať, oregáno nasekáme, pridáme vajcia, vychladnutú, opečenú klobásu aj s výpekom, ovsené vločky, všetky koreniny a asi 100g múky... zamiešame a necháme asi 20 minút odstáť.
Cuketa si pustí šťavu, takže zmes je trochu riedka zahustíme ju trochou múky v ktorej rozmiešame prášok do pečiva, prípadne ešte dosypeme ovsené vločky. Výsledné cesto by nemalo byť ani moc riedke, ani moc husté.
Vylejeme na zapekaciu misku a pečieme na 180°C asi 40-45 minút, podľa veľkosti.
Keď už je zvrchu krásne zlatý, posypeme ho ešte trochou syra a dáme zapiecť.
výsledný koláč má krásnu oranžovú farbu, to z tej klobásky a samozrejme výbornú jemne pálivú chuť,
ale všetko záleží od toho akú klobásku použijete.... ja som k nemu ešte spravila cesnakový dresing
Nie som chlap, ale presne podľa mojej chuti. Alebo som?? :-)
OdpovedaťOdstrániťneblbni, to hádam nie si :-) a ja tiež nie som a veru som si pošmákla...
OdpovedaťOdstrániťv tom případě jsem chlap!
OdpovedaťOdstrániťKamča, takých nás je asi viac....
Odstrániťperfektne krásne dokonalé :)
OdpovedaťOdstrániťvitaj, vitaj... a keď ma budeš takto pekne chváliť môžeš chodiť furt :-)
Odstrániť