nedeľa, 29. novembra 2015

Kuracie prsia so smotanovo-šampiňónovou omáčkou a avokádový puding




dnes sme mali na obed len takú rýchlovku hotovú za 30 minút... je to veľmi jednoduchý recept, ktorý v mnohých obmenách varí snáď každá kuchárka... u mňa je to otázka surovín ktoré práve mám v chladničke - v rýchlosti popíšem recept:




kuracie mäso nakrájané na kocky prudko opražím, osolím, okorením a odložím... vo výpeku podusím na troche kmínu nakrájané šampiňóny, osolím v miske si vymiešam šaľhačkovú smotanu, veľkú lyžicu horčice a malú (stačí pol) lyžičku kukuričného škrobu, dobre premiešam a pomaly vylejem na podusené šampiňóny a za stáleho miešania privediem do varu... ak je omáčka moc hustá pridám trochu mlieka... do hotovej omáčka vložím orestované kuracie kúsky a už len prehrejem

podávala som so zemiakmi pečenými v rúre






Avokádový puding som tentoraz robila úplne jednoducho - jedno avokádo a tri banány som rozmixovala, pridala som malú lyžičku chia semienka a do jednej časti asi tri lyžičky kakaa
a už som len puding navrstvila do pohárov, navrch som ešte dala želé jahody, ktoré zaváram do pohárov a ktoré je strááášne dobré, zima ešte ani nezačala a ja mám v komore posledný pohárik, na budúci rok spravím oveľa viac...







2 komentáre:

  1. Zaujal ma tvoj avokádový puding, Evi. Sladkosť banánov postačila? Cukor nebolo treba, aj ked si pridala kakao? Chia semienka dávam iba do chlebov alebo na pečivo, toto je fajn nápad, čo si vymyslela.Mmmmhm...s tými jahodami a šľahačkou to musí byť de luxe. Taká vymakaná menej kalorická bombička :-)mňam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem to posúdiť, ja moc sladké nemusím preto mi aj toto celkom vyhovuje a dokonca to chutí aj našim vnúčatkam... skrátka mne sa to zdá sladké dosť, ale keby bolo treba lyžička medu to istí :-)

      Odstrániť