29 novembra 2015

Kuracie prsia so smotanovo-šampiňónovou omáčkou


Dnes sme mali na obed len takú rýchlovku hotovú za 30 minút... je to veľmi jednoduchý recept, ktorý v mnohých obmenách varí snáď každá kuchárka... u mňa je to otázka surovín ktoré práve mám v chladničke - v rýchlosti popíšem recept





kuracie mäso nakrájané na kocky prudko opražím, osolím, okorením a odložím... vo výpeku podusím na troche kmínu nakrájané šampiňóny, osolím, v miske si vymiešam šľahačkovú smotanu (alebo smotanu na varenie), veľkú lyžicu horčice a 1/2 malej lyžičky kukuričného škrobu, dobre premiešam a pomaly vylejem na podusené šampiňóny a za stáleho miešania privediem do varu... ak je omáčka moc hustá pridám trochu mlieka... do hotovej omáčky vložím orestované kuracie kúsky a už len prehrejem



podávala som so zemiakmi pečenými v rúre







2 komentáre:

  1. Zaujal ma tvoj avokádový puding, Evi. Sladkosť banánov postačila? Cukor nebolo treba, aj ked si pridala kakao? Chia semienka dávam iba do chlebov alebo na pečivo, toto je fajn nápad, čo si vymyslela.Mmmmhm...s tými jahodami a šľahačkou to musí byť de luxe. Taká vymakaná menej kalorická bombička :-)mňam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem to posúdiť, ja moc sladké nemusím preto mi aj toto celkom vyhovuje a dokonca to chutí aj našim vnúčatkam... skrátka mne sa to zdá sladké dosť, ale keby bolo treba lyžička medu to istí :-)

      Odstrániť