21 januára 2016

Halušky s kyslou kapustou

toto výborné, jednoduché jedlo pozná väčšina z nás ako strapačky s kyslou kapustou... ja ale robím halušky čo je vlastne to isté iba nedávam zemiaky, my sme akosi zemiakovým haluškám neprišli na chuť, ale veď o tom to je - každý nech si varí ako mu chutí...
toto jedlo u nás patrí tiež ku kolektívnym, čo znamená, že ho varíme spoločne s mužom, on pripraví kapustu, ja halušky a spoločne zjeme... a možno budeme dojedať aj zajtra, čo vôbec nevadí pretože je to dobrota...




Čo budeme potrebovať:

cibuľu
kyslú kapustu
prerastenú slaninu 
soľ, rascu

slaninku nakrájame na kocky a rozpražíme na troche bravčovej masti, pridáme nakrájanú cibuľu a podusíme, 
kapustu ochutnáme ak je moc kyslá prepláchneme a nasekáme ju, hlavne kupovanú, my máme radi toto jedlo radšej kyselšie
kapustu podusíme na cibuľovom základe len toľko čo sa odparí voda, ak treba osolíme, okmínujeme

Halušky:                
ja robím halušky z trojakej múky, to znamené, že si do misky dám 
2 hrnčeky hladkej múky
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček hrubej múky
2 vajcia
a toľko vody aby vzniklo redšie cesto
misku zavriem a nechám aspoň 30 minút odležať 
potom halušky uvarím a zmiešam s pripravenou kapustou              

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára