
teraz sa znovu objavuje a je cenená hlavne pre vysoký obsah základných živín a minerálov, má nízky obsah kalórií a minimum tukov, preto ak sa chcete zdravo stravovať, prípadne držíte diétu zaraďte kvaku do svojho jedálnička, určite je to dobrá voľba... ja som ako svoj úplne prvý recept z kvaky uvarila kašu z kvaky a zemiakov ako prílohu k mäsu a celkom nám chutila, najbližšie kúpim znovu...
Čo budeme potrebovať:
kvaku
zemiaky
soľ
hrudku masla
- kvaku a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky
- varíme v osolenej vode do mäkka
- vodu zlejeme, pridáme maslo a ešte horúce popučíme
- a je hotovo, môžeme podávať
pyré z kvaky som podávala s mäsom a zeleninovou prílohou -
kuracie mäso nakrájané na rezančeky prudko orestujem, potom pridávam nejakú ochutenú sójovú omáčku podľa toho akú doma mám, rada používam sladké sójové omáčky...
keď sa mäso zatiahne, odsuniem ho na okraj panvice a pridám zeleninu - dnes to bola biela a červená kapusta, mrkva a pór všetko rýchlo orestujem, máme radi keď zelenina chrumká pod zubami... osolím, okorením, vrch som ešte posypala medvedím cesnakom...
kvaka mala úspech, aj keď pyré nemalo nejakú výrazne inú chuť ako obyčajné pyré len zo zemiakov... nabudúce kvaku skúsim upiecť v rúre...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára