Toto je taký koláčik pre lenivých. Pripravený behom chvíle a zjedený ešte rýchlejšie. Aspoň môj muž to stihol v rekordnom čase.
Ale jablkovo škoricová vôňa nám v byte zostala ešte dlho potom, čo z taniera zmizol aj posledný kúsok.
Čo budeme potrebovať:
lístkové cesto
jablká
trstinový cukor
škoricu
pár kvapiek citrónu
Jablká očistíme, nakrájame, pridáme mletú škoricu a cukru podľa potreby, čiže podľa kyslosti jabĺk. Podlejeme troškou vody a dusíme až do zmäknutia jabĺk čo trvá len chvíľu. Jablká rozmixujeme. Pridáme pár kvapiek citrónu pre vôňu a zvýraznenie chuti a necháme vychladnúť.
Lístkové cesto (ja kupujem už vyvaľkané) prekrojíme na polovicu. Na jednu polovicu natrieme vychladnuté jablkové pyré.
Prikryjeme druhou polovicou cesta a ostrým nožom, alebo krájačom na pizu nakrájame na širšie tyčinky.
Vrch posypeme trstinovým cukrom a dáme piecť na 180°C asi na 15 minút
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára