05 novembra 2018

Jablkovo škoricové tyčinky



Toto je taký koláčik pre lenivých. Pripravený behom chvíle a zjedený ešte rýchlejšie. Aspoň môj muž to stihol v rekordnom čase.
Ale jablkovo škoricová vôňa nám v byte zostala ešte dlho potom, čo z taniera zmizol aj posledný kúsok. 







Čo budeme potrebovať:
lístkové cesto
jablká
trstinový cukor
škoricu
pár kvapiek citrónu

Jablká očistíme, nakrájame, pridáme mletú škoricu a cukru podľa potreby, čiže podľa kyslosti jabĺk. Podlejeme troškou vody a dusíme až do zmäknutia jabĺk čo trvá len chvíľu. Jablká rozmixujeme. Pridáme pár kvapiek citrónu pre vôňu a zvýraznenie chuti a necháme vychladnúť. 

Lístkové cesto (ja kupujem už vyvaľkané) prekrojíme na polovicu. Na jednu polovicu natrieme vychladnuté jablkové pyré.

Prikryjeme druhou polovicou cesta a ostrým nožom, alebo krájačom na pizu nakrájame na širšie tyčinky.

Vrch posypeme trstinovým cukrom a dáme piecť na 180°C asi na 15 minút 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára