10 apríla 2019

Kuracia nátierka s pórom



V poradí druhá nátierka s kuracím mäsom, tentoraz s pórom.
Môjmu mužovi táto chutí viac ako tá prvá. Mne chutili obidve, ale dôležité je to, že na takéto pomázanky môžete využiť akékoľvek uvarené mäso, napríklad z polievky. 
A chutná večera je na svete.














Čo budeme potrebovať:

150 g uvarených kuracích pŕs
45 g cibuľa
45 g pór
180 g maslo
1 vajce uvarené na tvrdo
1 lyžica kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie


Recept na túto nátierku mám z noriem pre materské škôlky, preto tá presná gramáž, samozrejme môžete robiť od oka.

Mäso dáme variť do vriacej, osolenej vody asi na 10 minút. Mäso vyberieme a nakrájame na hrubo. 
Cibuľu a pór nakrájame a podusíme na oleji. Pridáme nakrájané kuracie mäso, chvíľku podusíme, odstavíme a necháme vychladnúť.

Vychladnutú zmes preložíme do vhodnej nádoby, pridáme zmäknuté maslo, vajíčko uvarené na tvrdo a ponorným mixérom vyšľaháme do peny. Smotanu pridáme podľa potreby tak, aby nám vznikol hladký krém. Miesto kyslej smotany môžete pridať šľahačku alebo mlieko.

Na záver  ochutíme podľa potreby soľou, mletým čiernym korením.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára