tento recept na kuraciu pečeň som odkukala od výbornej kuchárky, ktorú mnohí poznajú pod menom Čistinka... odkedy som ho vyskúšala už ani inak nerobím, najviac nám chutí len tak s chlebom a ešte viac z výborným domácim cesnakovým posúchom.... je to skvelá kombinácia...
Kuracia pečeň pečená v rúre.
čo budeme potrebovať:
500g kuracia pečeň
1 veľkú cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice plnotučnej horčice
kúsok peknej prerastenej slaniny
- do vhodného pekáčika dáme sójovku, horčicu a dobre rozmiešame
- pridáme očistené kuracie pečene
- pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a slaninu
- všetko spolu dobre premiešame
- podlejeme pohárom vody
- pečieme na 220°C až pokiaľ sa voda neodparí a nezostane len dobrý hustý sósik
100g ražná múka (alebo špaldová)
100g ovsené vločky
300ml vody
1/2 kocky kvasvíc
1 lyžičku soli a semienka - ľan, slnečnica...
Na potretie:
veľa pretlačeného cesnaku
2 lyžice oleja a 2 lyžice vody
1/2 lyžičky soli
kúsok peknej prerastenej slaniny a čerstvý tymián
500g kuracia pečeň
1 veľkú cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice plnotučnej horčice
kúsok peknej prerastenej slaniny
- do vhodného pekáčika dáme sójovku, horčicu a dobre rozmiešame
- pridáme očistené kuracie pečene
- pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a slaninu
- všetko spolu dobre premiešame
- podlejeme pohárom vody
- pečieme na 220°C až pokiaľ sa voda neodparí a nezostane len dobrý hustý sósik
Cesnakové posúchy:
300g hladkej múky100g ražná múka (alebo špaldová)
100g ovsené vločky
300ml vody
1/2 kocky kvasvíc
1 lyžičku soli a semienka - ľan, slnečnica...
Na potretie:
veľa pretlačeného cesnaku
2 lyžice oleja a 2 lyžice vody
1/2 lyžičky soli
kúsok peknej prerastenej slaniny a čerstvý tymián
Pečiem rôzne druhy posúchov, ak chcete nakuknite na recept TU
- do veľkej misky dáme vodu a kvasnice a rozmiešame
- pridáme ovsené vločky, múky, soľ a zamiešame najskôr vidličkou koľko sa dá
- pridáme semienka a rukou domiesime
- prikryté necháme kysnúť asi hodinku
- na plech nalejeme olej a rukami ho rozotrieme
- na plech vyklopíme cesto a takými naolejovanými rukami ho rozdelíme na tri časti
- každú časť rukami roztlačíme na ovál
- na jeden plech sa zmestia 3 oválne posúchy
- každý posúch potrieme cesnakovou pastou, ktorú si pripravíme z roztlačeného cesnaku, oleja, vody a soli
- posúch posypeme nadrobno pokrájanou slaninkou a čerstvým tymiánom
- necháme podkysnúť asi 20 minút
- pečieme na 230°C asi 10 minút
- ja som na jeden posúch dala rajčinový základ (pasírované paradajky, cesnak, bazalka, soľ, čierne mleté korenie) kolieska klobásky a syr... môj muž tomu hovorí slovenská piza :)
Dnes som túto čistinkinu pečeň robila na obed :-) Dnes ale s ryžou... a pridala som jablko. Fajn bolo :-)
OdpovedaťOdstrániťA teraz pozerám, že aký je ten posúch zaujímavý... to bude super aj k iným veciam, však? eej, keby sa
chcelo už ochladiť... hneď by som ho skúsila... dík, Evi :-)
pečeň s jablkami milujem :-) a posúch ten veru robím podchvíľou aj teraz budem piecť na grilovačku minimálne na tri plechy...
Odstrániť