Ryby milujem a losos patrí k tým najobľúbenejším aj keď taký pstruh na masle je tiež veľká dobrota.
Dostala sa mi do rúk celá veľká polovica lososa. Chvíľu som váhala čo s ním, ako ho pripraviť. Nakoniec som zvolila tento recept a urobila som dobre.
Losos s chlebovo bylinkovou krustou bol výborný. Krusta so zvláštnou bylinkovo citrusovou chuťou báječne ladila k mäsu. Za mňa je toto zatiaľ najlepšie pripravený losos akého som doteraz robila.
Čo budeme potrebovať:
lososa
soľ
bielko
na bylinkovú krustu:
asi 5 krajcov sendviča bez kôrky
nastrúhanú kôru z jedného bio citróna
bylinky - petržlenová a zelerová vňať, oregáno
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
na zemiakovo mrkvové pyré:
zemiaky
mrkvu
soľ
maslo
žĺtok
smotanu na varenie
na dusenú zeleninu:
rôznu zeleninu podľa vlastnej chuti
ja som použila:
mrkvu, fazuľové struky a brokolicu
Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 8 - 10 minút. Po upečení ihneď podávame.
zemiakovo mrkvové pyré:
Očistenú mrkvu a zemiaky dáme variť do osolenej vody každé zvlášť.
Uvarenú mrkvu scedíme a rozmixujeme na kašu. Zemiaky uvaríme, scedíme, pridáme rozmixovanú mrkvu, kúsok masla a žĺtok.
Na prípravu nepoužijeme mixér ale klasické šťuchadlo. Po troche pridávame smotanu a šťucháme tak dlho až získame jemnú kašu.
dusená zelenina:
Mrkvu nakrájame ozdobným nožíkom a uvaríme ju v troche osolenej vody. Vodu scedíme, pridáme trochu oleja, brokolicu a fazuľové struky. Osolíme, chvíľu oprážame a potom dusíme pod pokrievkou. Dusíme veľmi krátko asi 10 minút aby zelenina ostala chrumkavá.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára